יום שני, 26 באפריל 2021

שנאה אהבה כאחדות הניגודים


יש חפיפה בין החלק השמאלי של העיגול הימני והחלק הימני של העיגול השמאלי. כמו גם בין החלק השמאלי של המילה הימנית והחלק הימני של המילה השמאלית.

לדעתי הנוצרים קידשו את צורת  וסיקה פיסקיס [החלק החופף של שני מעגלים] בגלל ה"גם וגם" והאחדות של הניגודים. 

הערה של NINE:

ישר אני חושב איך זה יכול להשפיע על חיי היום יום. אם אני (בדמיון) מקיף את עצמי במעגל (הילה), וגם את האדם שאני ניצב מולו, הרי שנוצרת בינינו (בחלל בינינו) מעין וסיקה.

יום חמישי, 22 באפריל 2021

קובייה מכדורים

 

הערה של NINE:

תמונה יפה של גולות.
כל גולה נראית כמו "כדור בדולח" צלול וטהור.
אגב, המילה "גולה" - (מהשורש "ג.ל.ל" או "ג.ו.ל" או "ג.ל.ה") קשורה למילה "עגול" או "מעגל".
האותיות גימל וכף מתחלפות, כי הן דומות, ("עיצורים חוככים").
- ואז מוצאים קשר יפה בין ה"גולה" לבין ה"כּוּלה",
או בין "עגול" לבין "הכול".
ומכאן שהכל הוא עגול!!! כלומר שהמציאות כולה, בכללותה היא עגולה!!!
היא בצורת סְפֵירָה.

יום רביעי, 21 באפריל 2021

העצמאות של הגיאומטריה

 מה שמשותף למשולש לריבוע ולמחומש הוא שבכל אחד מהם מספר הצלעות מתאים לשם של המצולע. למשולש יש שלש צלעות, לריבוע ארבע ולמחומש חמש. המצולעים  האלה, ששייכים לעולם הגיאומטריה,  גם ממחישים יפה את פעולת הכפל ששייכת לעולם המספרים. בכל אחד מהם הצלע ממחישה את המספר אחד, כך שאם יש שלש צלעות המשולש ממחיש את הפעולה אחד כפול שלש, הריבוע ממחיש את אחד כפול ארבע  והמחומש את אחד כפול חמש. אחרי שמבינים את העיקרון הזה קל להבין שמשושה יהיה מצולע בעל שש צלעות שמדגים את אחד כפול שש ואיך ייראו השביעון והמתומן. כדי לצייר מצולע שכזה באופן מדויק צריך כבר לדעת לחלק מעגל באמצעות מחוגה וסרגל. צלע היא בעצם קו שמחבר שתי נקודות על מעגל. כדי לבנות משולש שווה צלעות צריך לבנות שני מעגלים, באופן שאינו מובן מאליו. כל מי שלומד לראשונה לבנות משולש משוכלל מבין שהוא לא היה יכול להמציא את זה בעצמו, שלקח דורות של ניסוי ותעייה עד שמישהו גילה את האפשרות הנפלאה הזאת. מכאן שהגיאומטריקן הוא ממציא גאה עצמאי ושווה ערך למתמטיקאי ואינו העבד שלו שממונה על ההמחשות. 

יום ראשון, 18 באפריל 2021

אותיות לפי זרמים

 


כאשר מחלקים את המספרים הטבעיים לשלושה טורים מקבלים את מה שנקרא "הזרמים". הזרם של 147 הוא הזרם של המקוריות ושל ההתחלות. הזרם של ה 369 הוא הזרם של החזרות והזרם של 258 הוא הזרם המעורב שמורכב משני הזרמים האחרים. במספרים 10 מצטמצם לאחד, 11 לשניים וכן הלאה, וברור מצורת המספר לאיזה זרם הוא שייך אבל באותיות זה לא מובן מאליו וצריך לשנן מה הערך המספרי של כל אות, וגם אז לא מובן מאליו לאיזה זרם היא שייכת.

למה זה חשוב?

למשל אפשר לדעת מזה שכל שלש אותיות רצופות לפי סדר אותיות הא"ב שייכות לשלושת הזרמים כמו המילה "שקר" שמורכבת מהאותיות "קרש", והיא מתחילה באות מהזרם של החזרות, לעומת "אמת" שמורכבת רק מהאותיות של זרם המקוריות, ואפילו האות הראשונה שלה מתחילה את כל האותיות האחרונה מסיימת את כל האותיות והאמצעית פחות או יותר באמצע של זרם המקוריות.  

=

המספרים הם עולם של ישויות שקיימות ונמצאות אבל לא בחלל ולא בזמן. יש בין המספרים לבין עצמם יחסים מאד מדויקים ומופלאים. מי שמתבונן בעולם הזה, שיש לו גם עולם מקביל בגאומטריה, חווה יופי על אנושי וחכמה על אנושית. בעברית המספרים הם אותיות. תורת הקבלה מבוססת עליהם. וכך גם המתמטיקה והגאומטריה. אבל המספרים הם מעל ומעבר לכל תרגומיהם, ומומלץ לקרוא אותם במקור.

הערה של NINE:

אם ישנן 27 אותיות בעברית, (עם מנצפ"ך), האותיות א.מ.ת. פרוסות בדיוק באמצע (ולא, כמו שכתבת בפוסט "פחות או יותר באמצע של זרם המקוריות").